Ana Sayfa Muhasebe UBER’in Türkiye’deki şirketinin bize kestiği %18 KDV’li komisyon faturasındaki KDV’yi indirebilir miyim?

UBER’in Türkiye’deki şirketinin bize kestiği %18 KDV’li komisyon faturasındaki KDV’yi indirebilir miyim?

826
0

Bir mükellefimiz UBER firması ile çalışmakta. UBER firması Hollanda firması ancak maslak vd. bağlı ve vergi numarası olan bir firma. Bize %18 komisyon faturası kesiyor.
1- KDV %18 işleme alıyoruz doğru mu?

2- 2 no.lu KDV beyannamesi vermemiz gerekiyor mu?

 

1- Aldığınız faturayı kayıtlara alabilirsiniz. KDV indirilir

2- “2” no.lu KDV beyannamesi verilmez.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

UBER’in yurt dışından Türkiye’deki yolcu taşımacılığı için kestiği fatura geçerli mi?

 

Şehir için tük taşımacılığı yapanlar KDV beyanını 3 aylık olarak verebilir mi?

 

Yabancı firmanın bilişim sistemi üzerinden verdiğimiz özel yolcu taşıma faaliyeti için keseceğimiz faturada kdv oranı ne olacaktır?

 

Öğrenci servis taşımacılığı işinde yazar kasa kullanılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikDevreden KDV’si olan şirkette 5 ay önceki beyanname düzeltme verildiğinde takip edenler de düzeltilecek midir?
Sonraki İçerikRenault’un yeni CEO’su belli oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz