Ana Sayfa Muhasebe Uber’de kullanılan aracın satışında KDV oranı nedir?

Uber’de kullanılan aracın satışında KDV oranı nedir?

820
0
Uber’de kullanılan aracın satışında KDV oranı nedir?


Uber’e kayıtlı mükellefim kapanış vereceği için 14/08/2017 tarihinde aldığı Mercedes-Benz hafif ticari otosunu satacak KDV oranı % kaçtır?

Ticari araçların tesliminde uygulanan % 18 oranındaki KDV yerine; 30.06.2019 Tarihine kadar % 1 oranı uygulanacaktır (Tır çekicileri, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon, kamyonet )

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

UBER’in Türkiye’deki şirketinin bize kestiği %18 KDV’li komisyon faturasındaki KDV’yi indirebilir miyim?

UBER’in yurt dışından Türkiye’deki yolcu taşımacılığı için kestiği fatura geçerli mi?

 

Önceki İçerikUlaşamadığım müşterim ile yaptığım SMMM sözleşmesini nasıl iptal edebilirim?
Sonraki İçerikAdi Ortaklığın Sermayesi olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz