Ana Sayfa TTK Tüzel Kişi Nedir?

    Tüzel Kişi Nedir?

    19862
    0

    1- Tüzel kişi Nedir?
    Belli bir amacı gerçekleştirmek üzere kurulmuş ve bağımsız bir hukuki kişiliğe sahip, hak, varlık ve borçlara sahip olabilme kudreti olan kişi veya mal topluluklarına denir.

    2- Hangi topluluklar Tüzel kişilere örnek verilebilir?
    Limited Şirket
    Anonim Şirket
    Dernek
    Vakıf
    Kooperatif
    Sendika
    Siyasi Partiler
    Spor Kulüpleri

    3- Tüzel kişileri kim temsil eder?
    Yukarıda sayılan tüzel kişileri oluşturan gerçek kişiler veya temsilcileri tarafından seçilecek gerçek kişiler Tüzel kişiyi belirlenen çerçeveye bağlı kalarak temsil ederler.

    4- Tüzel kişiler nasıl oluşur?
    Tüzel kişiliği oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin temsilcilerinin ortak bir amacı gerçekleştirmek için oluşturulacak tüzel kişiliğin kurulması normlarına uygun olarak ilgili mercilere başvuruda bulunur ve topluluğa Hukuk önünde varlık kazandırırlar.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı Amacı Ve Hedefleri Nelerdir?
    Sonraki İçerikSigortalılık Süresi Hesap Etmede 01.04.1981 Tarihi Sigortalılık Süresi Başlangıcında Neyi İfade Etmektedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz