Ana Sayfa Haberler Tütün ürünleri ÖTV oranı arttırıldı

Tütün ürünleri ÖTV oranı arttırıldı

928
0

Bazı Mallara Uygulanacak ÖTV Oran ve Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar, 5.01.2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre bazı tütün ürünlerine uygulanan ÖTV oranı yüzde 63’ten yüzde 67’ye çıkarıldı.

Söz konusu ürünler sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaralar, diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; “homojenize” veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları ile enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün ürünleri olarak belirlendi.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi yapılandırması iptal olanlara yeni hak tanındı! 28.02.2019’a kadar ödeme yapılabilir.
Sonraki İçerikRyan-Air altıncı kez en kötü havayolu seçildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz