Ana Sayfa Muhasebe TÜRMOB’un sisteminde yayınladığı ücret tarifesi brüt ücret üzerinden mi yayınlanmaktadır?

    TÜRMOB’un sisteminde yayınladığı ücret tarifesi brüt ücret üzerinden mi yayınlanmaktadır?

    2022 SMM YMM asgari ücret tarifesi

    426
    0

    TÜRMOB’un 08.02.2016 tarih 2016/1 sayılı genelgesinde, SM, SMMM mesleki asgari ücret tarifesindeki ücretlerin Danıştay kararı gereğince KDV dahil brüt ücret olduğu belirtilmiştir. Aynı genelgede, tarifedeki ücretin 1,18’e bölünüp brüt ücretin bulunduğu bir hesaplanma örneği de verilmiştir. Özet olarak tarifedeki ücret, KDV dahil brüt ücret midir? 

    Maliye Bakanlığı Resmi Gazete de yayımladığı Ücret Tarifesindeki; NOTLAR BÖLÜMÜNDE 2015 yılına kadar aşağıdaki belirlemeyi yapmıştır.

    “2- Tarifedeki ücretler aylık olup KDV hariç brüt tutarlardır”. (2015 ve öncesi yıllar) 2016 ve günümüze kadar yayımlanan tarifeler de ise aşağıdaki belirlemeyi yapmıştır.; “

    2- Tarifedeki ücretler aylık olup KDV dahil tutarlardır.” (2016 ve devamı yıllar) 

    2022 YILI SM VE SMMM ÜCRET TARİFESİ

    23 Aralık 2021

    Değerli Üyemiz,

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 Yılı için uygulanacak mesleki asgari ücret tarifesi, 22/12/2021 Tarih ve 31697 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

    Resmi Gazetede yayımlanan tarifedeki notlar bölümünde yer alan (3.6 fıkrası)- Defter tutma ücretleri için A ve B bentlerinde tespit edilen ücretler 1. Grup İller arasında yer alan (İstanbul 1. Grup iller içinde yer almaktadır.) %35, oranında artırılarak uygulanır.hükmüne göre;

     Defter tutma ücretleri İstanbul için revize ettiğimiz tarifenin A ve B bentlerinde %35 ve (3.10) fıkrası gereği Maliye Bakanlığı’na verilen Ba-Bs bildirim formları için sözleşmede anlaşılan ücretin %4’ü tutarından ek ücret alınır hükmüne göre; İlaveleri yapılmış olup, ayrıca ilave yapılmayacaktır.

    Müşterinin özelliğine göre, notlar bölümündeki diğer ilaveler ve indirimler değerlendirilerek TÜRMOB e-birlik sisteminden elektronik ortamda mesleki hizmet sözleşmesi yapılacaktır.

    E-birlik sözleşme formatındaki tutarlar asgari olup, bu tutarların üstünde de sözleşme yapılabilir.

    Sağlıklı bir yıl geçirmeniz dileği ile çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.

    Saygılarımla,

    Yücel AKDEMİR

    Başkan

     Eklere ulaşmak için tıklayın;

    2022 YILINDA İSTANBULDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFESİ

    RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN 2022 YILI ÜCRET TARİFESİ


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGayrimenkul teslimlerinde KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikBeyaz eşya sektörü, 2021’de ihracatta “Avrupa şampiyonu” oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz