Ana Sayfa Muhasebe Türmob sistemi üzerinden yapılan sözleşmeler her yıl yenilenmeli midir?

    Türmob sistemi üzerinden yapılan sözleşmeler her yıl yenilenmeli midir?

    3738
    0

    Mali Müşavirlerin 1 Ocak 2022’den itibaren tüm sözleşmeleri TÜRMOB üzerinden yenilemesi gerekir mi? Aksi takdirde beyanname gönderme yetkisi olmayacak mıdır

    Türmob e -birlik sisteminden düzenlenen sözleşmeler her yıl GÜNCELLENECEKTİR.

    Konu ile ilgili olarak GİB duyurusu aşağıdaki linktedir. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2897/Mevzuat-Dosya/15112021-gib-duyuru.pdf

    ELEKTRONİK BEYANNAME ARACILIK VE SORUMLULUK SÖZLEŞMESİ BİLGİLERİNİN TÜRMOB E-BİRLİK SİSTEMİNDE YER ALAN HİZMET SÖZLEŞMESİ BİLGİLERİ İLE KONTROLÜ VE GÜNCELLENMESİNE İLİŞKİN GİB DUYURUSU

    15.11.2021

    Bilindiği üzere, Başkanlığımızca 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren, https://intvrg.gib.gov.tr/ adresinden Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bilgi girişi esnasında, girişi yapılan hizmet sözleşmesi bilgileri online olarak, e-Birlik Sisteminde bulunan hizmet sözleşmelerine ait bilgiler ile teyit edilmeye başlanmıştır.

    15 Şubat 2021 tarihinden önce düzenlenerek Başkanlığımız sistemlerine girişi yapılan sözleşmelerde yer alan hizmet sözleşmesi bilgilerinde hatalı kayıtlar olduğu tespit edildiğinden, bu tarihten önce sisteme girilmiş olan sözleşmelerin güncellenmesi ihtiyacı doğmuştur.

    Bu nedenle meslek mensuplarının internet vergi dairesi sisteminde Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi düzenlerken beyan ettiği “Hizmet Sözleşmesinin Tarihi” ve “Hizmet Sözleşmesinin Numarası” bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

    Güncelleme işlemi için “https://intvrg.gib.gov.tr/” adresinde yer alan “e-Beyanname Yetki Bilgileri” sekmesi altındaki “Geçerli e-Beyanname Sözleşmeleri Listesi” bölümüne girilerek “Hizmet Sözleşmesinin Tarihi” ve “Hizmet Sözleşmesinin Numarası” bilgilerinin kontrol edilmesi, TÜRMOB sistemlerinde yer alan hizmet sözleşmesinin formatına uygun hale getirilerek “Güncelle” butonuna basılması yeterlidir.

    01 Ocak 2022 tarihinden itibaren Başkanlığımız sistemlerinde yer alan Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi bilgileri ile TÜRMOB sistemlerinde yer alan sözleşme bilgileri kontrol edilerek beyannameler alınacaktır. Beyanname gönderilmesi sırasında gecikme yaşanmaması için son günlere kalmadan gerekli kontrollerin ve güncellemelerin yapılması önem arz etmektedir.

    Duyurulur.

    GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI


    Kaynak: ismmmo,GİB.TÜRMOB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket müdürünün aldığı huzur hakkı ödemesi gelir vergisinden muaf mıdır?
    Sonraki İçerikDeprem nedeniyle ağır hasar kaydı olan gayrimenkullere ilişkin verilecek GMSİ beyanında zararın gider olarak indirilip indirilemeyeceği

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz