Ana Sayfa Muhasebe Türmob – Bizden Haberler – 22 Ekim 2018

Türmob – Bizden Haberler – 22 Ekim 2018

837
0

Türmob – Bizden Haberler – 22 Ekim 2018


Türmob e-dergi için tıklayınız…>>>

-Anadolu Odaları Eğitim Semineri
-Anadolu Odaları Platformu toplandı
-Kadir KAYNAK’ı anıyoruz
-TÜRMOB Kart


Türmob Başkanı Masis Yontan’ın yazısı

Bütçe gerçekleşme rakamlarının okunması durum tespiti ve beklentiler konusunda son derece faydalı bilgiler sunmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yılın ilk dokuz ayına ilişkin bütçe gerçekleşme rakamları açıklandı. Bütçe gerçekleşmeleri, yeni ekonomik programın hedeflerine ulaşacağını gösteriyor. Ancak, yılın ilk dokuz ayında bütçe performansındaki kötüleşme dikkat çekiyor. Ekonomide yaşanan olumsuzlukların bütçeye olumsuz yansımaları kendini göstermeye başladı. Giderler kalemindeki faiz giderleri ile ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın gelirlere olumsuz etkisi bütçe performansını etkiliyor. Bu etkinin bir süre daha devam edeceği görünüyor.

Ekonomik aktivitelerdeki yavaşlama vergi gelirlerini olumsuz etkilerken, eşel mobil sistemine ek olarak iç pazardaki daralma özelde ÖTV’de, genelde dolaylı vergilerde zayıf bir görünüm sergilenmesine neden oluyor.

Merkezi yönetim bütçe açığı, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre bu yılın aynı döneminde yüzde 79,4 oranında genişleyerek 56,7 milyar TL’ye yükseldi. Borçlanma maliyetlerinde yaşanan yükseliş bütçe performansını olumsuz etkiledi.

Yılın ilk dokuz ayında bütçe gelirleri vergi gelirlerindeki artışın etkisiyle geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla 90,2 milyar TL artış kaydetti. Faizler, paylar ve cezalar kaleminde yaşanan artış eğilimi bütçe performansını olumlu etkileyen önemli bir kalem oldu.

Önümüzdeki günler harcamaların kısılacağı bir süreç olacak, ancak ekonomik aktivitelerin gelişmesine destek olmak gerekiyor. Gelecek sayımızda buluşmak dileğiyle, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.

A.Masis YONTAN


Kaynak: Türmob.org.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerike-irsaliye, e-serbest meslek, e-dekont VUK tebliğ taslağı güncellendi – 24.10.2018 (Sıra No:487)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı
Sonraki İçerikPosta arabası soyguncusu Karabart

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz