Ana Sayfa Haberler Türkiye’ye 13,2 milyar dolar yatırım

Türkiye’ye 13,2 milyar dolar yatırım

948
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’ye 2018 yılında yapılan uluslararası yatırımlara dair verileri açıkladı.

Açıklanan verilere göre, 2018 yılında Türkiye’ye net doğrudan uluslararası yatırım girişi, 13 milyar 162 milyon Amerikan doları olarak gerçekleşti.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki yeni veya mevcut şirketleri ile iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi ise, 2018 Aralık ayında 1 milyar 96 milyon Amerikan doları olarak gerçekleşti.

Bahsi geçen sermaye girişinin 523 milyon doları Avrupa Birliği ülkelerinden, 305 milyon dolarlık kısmı ise Asya ülkelerinden geldi.

Söz konusu sermaye girişinin 446 milyon doları imalat sektöründe gerçekleşti. 363 milyon dolarlık sermaye ise toptan ve perakende ticaret sektörüne yapıldı.

Raporda ayrıca şu verilere yer verildi:

“2018 yılında net doğrudan uluslararası yatırım girişi (fiili giriş), 13 milyar 163 milyon ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri sermaye kaleminde yer alan ‘Yatırım’ kalemi 2018 yılında toplam 6 milyar 534 milyon ABD dolarına ulaşmıştır.

6 milyar 534 milyon ABD Dolarının 1 milyar 999 milyon ABD Doları imalat, 1 milyar 116 milyon ABD Doları ise toptan ve perakende ticaret sektörlerinden kaynaklanmıştır.

6 milyar 534 milyon ABD Dolarının %59,1’i AB, %26,8’i Asya ülkeleri kaynaklıdır.”

 

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSarp Sınır Kapısı yenilendi
Sonraki İçerikTek şirkette iki ayrı faaliyetim var. Her iki faaliyetin KDV’sini birleştirecek miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz