Ana Sayfa Duyurular Türkiye’nin İstihdam Kalkanında gençler ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştıracak maddeler yer...

Türkiye’nin İstihdam Kalkanında gençler ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştıracak maddeler yer alacak

İstihdam Kalkanında istihdam ile ilgili maddeler, gençler ve 50 yaş üstü için kolay istihdam

422
0

Bakan Selçuk: “Türkiye’nin İstihdam Kalkanı Gençlerimizin İstihdamını Kolaylaştıracak”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, istihdamın korunmasını hedefleyen “Türkiye’nin İstihdam Kalkanı”nda, gençler ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştırıcı maddelerin olacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, genç istihdamına büyük önem verdiklerini, gençlerin istihdama katılımını artırıcı adımlar atacaklarını söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, çalışma hayatının değişip dönüştüğünün net bir şekilde görüldüğüne dikkati çeken Bakan Selçuk, bu değişime bağlı olarak farklı çalışma modellerinin tercih edilmeye başlandığını vurguladı.

Esnek çalışma, evden çalışma ve kısmi çalışma modellerinin söz konusu olduğunu anımsatan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

“Ülkemiz, dünyayla kıyasladığında kısmi çalışmada çok geride. Hollanda’da iş gücünün yarısı kısmi çalışmada. İsveç’te iş gücündeki her dört kişiden birisi kısmi çalışmada. Bizde ise oran yüzde 9,9 seviyesinde. AB ortalaması yüzde 18’lerde. Türkiye’nin İstihdam Kalkanı’nda gençlerin ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştırıcı maddeler olacak. Farkındalık için bazı teşvikler sağlayacağız.”

Bakan Selçuk, kısmi çalışma modeliyle kadınlar ile 50 yaş üzerindekilerin, iş ve aile yaşamı dengesini daha rahat sağlayabileceğini, kendilerine ve ailelerine daha fazla vakit ayırabileceğini söyledi.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 23.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAlmanya mukimi Türk vatandaşının Türkiye’de özel halk otobüsü işletmeciliğinden elde edilen kazancın vergilendirilmesi
Sonraki İçerikHelal Akreditasyon Kurumu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Yayınlandı 24.06.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz