Ana Sayfa Mevzuat Türkiye’deki Avukatın BM Türkiye temsilciliğine düzenlediği e-SMM’de stopaj olacak mı?

Türkiye’deki Avukatın BM Türkiye temsilciliğine düzenlediği e-SMM’de stopaj olacak mı?

631
0

Bir avukatın Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliğine verdiği hizmet nedeniyle serbest meslek makbuzu stopajlı mı yoksa stopajsız mı düzenlenmeli?

KDV Genel Tebliğine göre KDV’den de istisna olması gerekiyor, değil mi? 

Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliğinin Muhtasar mükellefiyeti var ise GV stopajı yapılır.

KDV KANUN 15. MADDESİ

Madde 15

1. Aşağıdaki teslim ve hizmetler vergiden müstesnadır:

a) Karşılıklı olmak kaydıyla, yabancı devletlerin Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine, konsolosluklarına ve bunların diplomatik haklara sahip mensuplarına yapılan teslim ve hizmetler,

b) Uluslararası anlaşmalar gereğince vergi muafiyeti tanınan uluslararası kuruluşlara ve bunların mensuplarına yapılan teslim ve hizmetler,

2. Bu istisnaların uygulamasına ilişkin usul ve esaslar ile istisnanın uygulanacağı asgari miktarları tespite Maliye ve Gümrük Bakanlığı yetkilidir.

Yukarıda sayılan kurumlar dahil ise KDV hesaplanmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKaradağ’ın toplam dış ticaret hacmi 2021 yılında bir önceki yıla göre %20 oranında düştü
Sonraki İçerikBağ-Kurlunun Yetim Kızının Bitmeyen Aylık Çilesinde Çözüm Var