Ana Sayfa Duyurular Türkiye’de son 2 yılda tarımsal hasıla %46 artışla 277 milyar liraya ulaştı

Türkiye’de son 2 yılda tarımsal hasıla %46 artışla 277 milyar liraya ulaştı

95
0

BAKAN PAKDEMİRLİ İZMİR’DE EGE BÖLGE SANAYİ ODASINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir depreminde tüm kurumların uyum içinde çalıştığını söyledi.

Bekir Pakdemirli, Ege Bölge Sanayi Odasındaki (EBSO) “Tarım ve Orman Sektörlerindeki Hedefler ile Konulara Yönelik Çözüm Önerileri Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, 2020’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yanında Türkiye’de birçok afetin meydana geldiğini hatırlattı.

Son olarak İzmir’de yaşanan depremle ilgili gerekli derslerin çıkarılacağını kaydeden Pakdemirli, “İzmir’in duruşuna ayrıca teşekkür ediyorum. Kimse siyaset yapmadı, birlikte beraber olduk yan yana yürüdük ve ne yapılması gerekiyorsa başta hükümet olmak üzere belediyemiz, tüm kamu kurumları, STK’ler, gönülüler hep birlikte el attık bu işe.” dedi.

“Doğal afetlerde Tarım ve Orman Bakanının ne işi var?” gibi soruların yöneltildiğini anlatan Pakdemirli, Bakanlıklarının enkaz kaldırma çalışmalarına önemli bir teçhizat desteği olduğunu hatırlatarak bu görüşe katılmadığını aktardı.

İzmirlilerin depremden sonraki memnuniyetlerinin en üst seviyede olduğunu vurgulayan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm kurumlar çok iyi çalıştılar, sahada memnun olmayan vatandaşımız yok. Çok büyük travma yaşamış, evi yıkılmış, ağır hasar görmüş, evinden dışarı çıkmış, havanın soğumaya başladığı günlerde çadırda oturan vatandaşımıza ‘Siz kamu misafirhanelerine alalım, daha iyi bir yere geçirelim’ dediğimiz zaman ‘Biz burada iyiyiz, daha çok ihtiyacı olan birileri buralardan faydalansın’ diyor.”

“ÖNEMLİ OLAN SEKTÖRÜN MORALİNİN BOZULMAMASI” 

Bakan Pakdemirli, Kovid-19 sürecinde Türkiye’nin tarım ve gıda sektöründe hiçbir sıkıntı yaşamadığını belirterek, ülkede son 2 yılda tarımsal hasılanın yüzde 46 artışla, 277 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Son 2 yılda bitkisel üretimin ve büyükbaş hayvan varlığının yüzde 8, küçükbaş hayvan varlığının yüzde 20 arttığını dile getiren Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Çiftçimize, yetiştiricimize teşekkür ediyorum. Önemli olan sektörün moralinin bozulmaması. Çiftçimizin moralini yüksek tutmamız lazım ki üretim artsın, çiftçimiz tohuma küsmesin. Problemleri elbette konuşacağız. Eleştiriler elbette olacak ama bazen gereğinden fazla muhalefetin ve bazı medyanın bazı şeyleri içinden cımbızla çekerek, tamamını göstermeme yaklaşımı var.”

Türkiye’nin tarım ve gıda ürünlerinde ihracatçı ve ithalatçı olduğunun hep konuşulduğunu belirten Pakdemirli, “Efendim ‘Buğday ithal ettin’… İthal ettin de fabrikalar çalışıyor. Buğday ithal ettin, un yaptın, makarna yaptın. Unda dünyada birinci, makarnada dünyada ikinciyiz.” dedi.

Son 18 yılda, önceki 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katının yapıldığını kaydeden Pakdemirli, “5,4 milyon hektar alanda 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Eskişehir’in yüzölçümünün 4 katı kadar bir alanı ağaçlandırmış olduk.” diye konuştu.

Pakdemirli, yanan ormanlardan 40 kat daha fazla alanı ağaçlandırdıklarını belirterek, “Orman yangınlarına müdahale süremizi, 15 dakikadan 12 dakikaya indirdik.” dedi.

Son 18 yılda 585 baraj inşa edildiğini belirten Pakdemirli, “Bu oran, Cumhuriyet’in ilk 70 yılında yapılan baraj sayısının tam 2 katıdır. Son iki yılda ise 68 baraj, 45 gölet ve bent, 34 içme suyu tesisi, 42 HES, 267 taşkın koruma tesisini bitirdik.” diye konuştu.

“İZMİR TARIM TEKNOLOJİ MERKEZİ” İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Basına kapalı devam eden toplantının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile İTB arasında “İzmir Tarım Teknoloji Merkezi” iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolü Bakanlık adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Nevzat Birişik, İTB adına Kestelli imzaladı. İş birliği protokolü İTB’nin, Bakanlığın veri, bilgi, donanım ve uzman altyapısından proje bazlı olarak faydalanmasına imkan sağlayacak.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı şirketler hesap planını dövizli olarak kullanabilir mi?
Sonraki İçerikTasfiyeye giren şirketler tasfiye sonuna kadar şirkette çalışmaya devam edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz