Ana Sayfa Duyurular Türkiye’de organize sanayi bölgesi sayısı 320’ye ulaştı

Türkiye’de organize sanayi bölgesi sayısı 320’ye ulaştı

Türkiye’de organize sanayi bölgesi sayısı ve yatırımlar

617
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk 6 ayında Kocaeli, Manisa Muradiye, Kütahya Seramik, Antalya Korkuteli Mermer İhtisas, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Hakkari Yüksekova organize sanayi bölgelerinin kurulduğunu kaydederek, “Ülkemizde organize sanayi bölgesi sayısı 320’ye ulaştı, bu imkana sahip olmayan ilimiz kalmadı.” dedi.

En çok teşvik belgesinin haziranda düzenlendiğini belirten Erdoğan, “Yılın ilk 6 ayında, geçen seneye göre yüzde 14’lük bir artışla, 84 milyar liralık sabit yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Yatırımlar tamamlandığında, 129 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş alanı ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ SÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu-Gelir İdare Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni’nde konuştu. Üretimi ve istihdamı artıracak çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü anlatan Erdoğan, firmaların önemli bir kısmının salgın döneminde de üretime devam ettiğine dikkati çekti. Erdoğan, “Normalleşme takviminin genişlediği haziran ayında her alanda oldukça güçlü bir canlanma yaşandı.” açıklamasında bulundu.

SANAYİDE ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Erdoğan, haziranda sanayideki elektrik tüketiminin mayıs ayına göre yüzde 36 daha fazla gerçekleştiğini ifade etti. İmalat sanayinde kapasite kullanım oranlarının 65.8’e kadar çıktığını anlatan Erdoğan, “Ekonomik güven endeksi 73,5 ve reel kesim güven endeksi 89,8 seviyesine geldi. Satın alma yöneticileri endeksi haziranda son 28 ayın zirvesi olan 53,9’a yükselerek, ekonomik faaliyetlerdeki genişlemeyi teyit etti.” diye konuştu.

SANAYİ SİCİL VERİLERİ

Yılın ilk yarısında sanayi siciline 7 bine yakın yeni işletmenin kaydolduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Sadece haziran ayında bin 421 yeni sanayi işletmesi kuruldu. Bu sayı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 91 daha fazladır. Yılın ilk 6 ayında Kocaeli, Manisa Muradiye, Kütahya Seramik, Antalya Korkuteli Mermer İhtisas, Tekirdağ Marmara Ereğlisi, Hakkari Yüksekova organize sanayi bölgeleri kuruldu.” şeklinde konuştu.

OSB SAYISI 320’YE ULAŞTI

Türkiye’de organize sanayi bölgesi sayısının 320’ye ulaştığını söyleyen Erdoğan, bu imkana sahip olmayan ilin kalmadığını ifade etti. OSB’lerde yılın ilk yarısında 583 yeni fabrikanın üretime geçtiğini vurgulayan Erdoğan, “Bu fabrikalar için sanayicilerimiz, 10 milyar liraya yakın yatırım harcaması yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.

84 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Erdoğan, en çok teşvik belgesinin haziran ayında düzenlendiğini belirterek, “Yılın ilk 6 ayında, geçen seneye göre yüzde 14’lük bir artışla, 84 milyar liralık sabit yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu yatırımlar tamamlandığında, 129 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş alanı ortaya çıkacak.” dedi.

Binanın açılış kurdelesini Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer davetliler kesti.


Kaynak: T.C. Sanayi VE Teknoloji Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKamu yararına çalışmayan derneğin vergi kanunları açısından değerlendirilmesi
Sonraki İçerikEmeklilik sebebiyle işçi çıkartımı yasak kapsamında mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz