Ana Sayfa SGK Türkiye’de ikamet etmeyen A.Ş. yönetim kurulu üyelerine çalışma izni almalı mıyız?

Türkiye’de ikamet etmeyen A.Ş. yönetim kurulu üyelerine çalışma izni almalı mıyız?

890
0

ABD merkezli bir şirketin Türkiye şubesini kuracağız ve Türk şube yetkilisine ek olarak, ABD pasaportlu Türkiye’de yerleşik olmayan 2 kişi daha şube yetkilisi olarak atanacaktır. Müdürlerin ve ikamet etmeyen yabancıların çalışma izni almasına gerek var mı?

6735 sayılı yeni Uluslararası İş gücü Kanununa göre anonim şirketlerin Türkiye’de ikamet etmeyen yönetim kurulu üyelerine ve Limited şirketlerin şirket yetkilisi olmayan diğer yabancı ortaklarına çalışma izni alma zorunluluğu kaldırılmıştır. Şirket müdürü yabancı uyruklu ise o kişinin çalışma izni alması zorunludur.

Yabancı uyruklu bir kişi daha önceki çalışmış olduğu işyerinde iken çalışma izni almış. Şimdi yeni bir işyerinde sigortalı çalışmak istiyor. Yeni işyeri için yeniden çalışma izni almasına gerek var mıdır?

Çalışma İzinleri başvuru yaptıkları işyerleri için geçerli olup yeni işyerine girişte yeniden alınması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelediyelerde Kısmi KDV Tevkifatı Uygulaması
Sonraki İçerikHaziran ayında çalışan sayımız 5 kişiyi geçti. Ne zaman BES’e dahil olmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz