Ana Sayfa Ekonomi Türkiye’de AVM Sayısı Artıyor!!!

    Türkiye’de AVM Sayısı Artıyor!!!

    1437
    0

    JLL (Lones Lang LaSalle) Türkiye’nin “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü – 2017 yılı 3. Çeyrek” raporu yayınlandı.

    Yayımlanan rapora göre AVM arzı 2017yılının üçüncü çeyreğinde 12 milyon metrekareye ulaştı. Geçen yılın aynı çeyreğinde 379 olarak hesaplanan AVM sayısı bu yıl aynı çeyrekte 393 olarak hesaplandı. Alışveriş merkezi arzında önemli ve büyük paya sahip olan İstanbul, Toplam Kullanılabilir Alanın (TKA) %36’sına ev sahipliği yapıyor.

    İstanbul’da bulunan A sınıfı ofis arzı, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 4,5 milyon metrekare iken, bu yıl 5,2 milyon metrekareye ulaştı. Yani İstanbul’da A sınıfı ofis arzı bir yılda 700 bin metrekare arttı.

    Rapora göre Anadolu Yakasında inşaat halindeki yeni projelerin %74 ev sahipliği yapıyor. Üçüncü çeyrekteki kiralama işlemleri açısından Ümraniye ve Ataşehir bölgeleri seçildi.

    Avrupa Yakasında ise Kağıthane ve Merkezi İş Alanı Bölgesi kapsamında Maslak kiralama işlemlerinde gözde bölgeler arasında yer aldı.

    Lojistik sektöründe ise bu yılın üçüncü çeyreğinde işlem hacminde önemli artış görüldü. İstanbul ve Kocaeli alt pazarlarındaki lojistik arzı, 2016’nın üçüncü çeyreğine göre 682 bin metrekare artarak 9,5 milyon metrekareye ulaştı. Bir yıl öncesine göre kiralama işlem hacmi özelinde %137’lik artış kaydedildi.

    Kaynak: Lones Lang LaSalle

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKontrol Ufku NEDİR?
    Sonraki İçerikKira Sertifikası NEDİR?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz