Ana Sayfa İstatistik Türkiye’de 2.223 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyette bulundu

Türkiye’de 2.223 atık bertaraf ve geri kazanım tesisi faaliyette bulundu

598
0

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri İstatistikleri, 2018

Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri Anketi; lisanslı veya geçici faaliyet belgeli tüm atık bertaraf ve geri kazanım tesisleri ile lisansı olmasa da belediyeler tarafından ya da belediyeler adına işletilen düzenli depolama, yakma ve kompost tesislerine uygulandı. Anket sonuçlarına göre 2018 yılında 166 atık bertaraf tesisi ve 2 057 geri kazanım tesisi olmak üzere toplam 2 223 tesisin faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Düzenli depolama tesislerinde 56 milyon ton atık bertaraf edildi

Toplam kapasitesi 799 milyon m3olarak tespit edilen 159 düzenli depolama tesisinde 17 milyon tonu tehlikeli olmak üzere 56 milyon ton atık bertaraf edildi.

Yakma tesislerinde 494 bin ton atık bertaraf edildi

Toplam kapasitesi 757 bin ton/yıl olan 7 yakma tesisinde 65 bin tonu tehlikeli ve 429 bin tonu tehlikesiz olmak üzere toplam 494 bin ton atık bertaraf edildi.

Geri kazanım tesislerinde 48 milyon ton atık geri kazanıldı

Toplam kapasitesi 483 bin ton/yıl olan 8 kompost tesisinde 138 bin ton atık işlendi ve 35 bin ton kompost üretildi. Atık geri kazanım lisanslı 40 beraber yakma  (ko-insinerasyon)  tesisinde 1 milyon ton atık yakılarak enerji geri kazanımı gerçekleştirildi. Lisanslı diğer 2 009 atık geri kazanım tesisinde ise toplam 47 milyon ton metal, plastik, kâğıt, mineral vb. atık geri kazanıldı.
___________________________________________________________________________________
AÇIKLAMALAR
Atık Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisleri Araştırması kapsamında nihai atık bertaraf ve geri kazanım verilerini elde etmek amaçlandığından; atık toplama, ayrıştırma, ara depolama gibi ön-işlem tesisleri kapsam dışı tutulmuştur.

Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı uyruklu kişiler Türkiye’de çalışmak için çalışma izni almak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikGayrisafi Yurt İçi Hasıla 2019 yılının üçüncü çeyreğinde %0,9 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz