Ana Sayfa Duyurular Türkiye Ürün İhtisas Borsasında İşlem Saatleri 1 Saat Uzatılacak

Türkiye Ürün İhtisas Borsasında İşlem Saatleri 1 Saat Uzatılacak

348
0
Türkiye Ürün İhtisas Borsası Elektronik Ürün Senedi Piyasası (ELÜS Piyasası) işlemleri, 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren saat 13.00’e kadar devam edecek.​

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB), etkin bir tarım piyasası oluşturulması hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede üretici ve yatırımcılardan gelen talepler özenle değerlendirilerek, ihtiyaçları karşılayacak geliştirmeler ve çözümler üretiliyor.

Etkileşimli yönetim anlayışına uygun olarak, tarım piyasası paydaşlarından gelen yoğun talepler dikkate alınarak, TÜRİB ELÜS Piyasası sürekli müzayede işlemlerinin gerçekleştirildiği seans saatleri 1 saat uzatılarak 10.00-13.00 olarak yeniden belirlendi. Yeni seans saatleri 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Tarım piyasası paydaşlarının bir araya geldiği TÜRİB İşlem Platformunda; Arpa, Antep fıstığı, Ayçiçeği tohumu, Buğday, Çavdar, Çeltik, Fasulye, Fındık, Kuru kayısı, Mercimek, Mısır, Nohut, Pamuk, Soya Fasulyesi, Yulaf, Zeytin üzerine ELÜS’ler işlem görüyor. Özellikle hasat dönemlerinde artan işlemler dolayısıyla gündeme gelen daha uzun işlem saati ihtiyacı çerçevesinde söz konusu uygulamaya geçiliyor.


Kaynak: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTeslim edilmeyen ürünler için düzenlenen e-arşiv faturamızı iptal edebilir miyiz?
Sonraki İçerikKendi mülkünde faaliyet gösteren firmalar stopaj bildiriminde bulunmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz