Ana Sayfa Duyurular Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Ere: “Sürdürülebilir büyüme ve inşaat girdi fiyatlarında...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Ere: “Sürdürülebilir büyüme ve inşaat girdi fiyatlarında sağlanacak istikrar büyük önem arz etmektedir”

322
0

TÜİK’in açıkladığı 2021 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “Türkiye ekonomisinin bu yıl ilk çeyrekte yüzde 7, ikinci çeyrekte ise yüzde 21,7 büyümesi sevindiricidir. 2020 yılı ikinci çeyreğinin baz etkisi ile çarpıcı bir seviyede gerçekleşen büyümenin, sürdürülebilir olması için çalışmalıyız. Ekonomideki yüksek büyümeye karşın, inşaat sektörünün büyümesinin sınırlı kalması sıkıntılarımız olduğuna işaret etmektedir. Pandeminin olumsuz etkilerini asgariye indirmeye çalışırken, sektörümüz için de girdi fiyatlarında sağlanacak istikrar büyük önem arz etmektedir” dedi.

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2021 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

Geçen yılın son çeyreğinde inşaat sektörünün yüzde 12,5 daraldığını hatırlatan TMB Başkanı Erdal Eren, şöyle devam etti: “Türkiye ekonomisinin bu yıl ilk çeyrekte yüzde 7, ikinci çeyrekte ise yüzde 21,7 büyümesi sevindiricidir. 2020 yılı ikinci çeyreğinin baz etkisi ile çarpıcı bir seviyede gerçekleşen büyümenin, esasen sürdürülebilir olması çok önemlidir. Yine de mevcut rakamlar iş dünyamızın pandemi şartları altında büyük bir çaba içerisinde olduğunu göstermektedir. İnşaat sektörümüz ise bu yıl sırasıyla yüzde 2,8 ve 3,1’lik büyüme kaydetmiştir. Ekonomideki yüksek büyümeye karşın, inşaat sektörünün büyümesinin sınırlı kalması birtakım sıkıntıların olduğuna işaret etmektedir. Pandeminin olumsuz etkilerini asgariye indirmeye çalışırken, sektörümüz için de özellikle girdi fiyatlarında sağlanacak istikrar büyük önem arz etmektedir. Ekonominin lokomotifi sektörümüz için kritik öneme
sahip girdi maliyetlerindeki artışlar çözüm gerektirmektedir. Özellikle devam etmekte olan kamu projelerinin gecikmeden tamamlanabilmeleri için firmalara fiyat farkı ödemesi veya şarta bağlı olmayan tasfiye hakkının tanınması gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi hayati hale gelmiştir. Bu konuda atılacak adımlarla inşaat sektörünün ve ekonomimizin büyümesi de istikrar kazanacaktır.”


Kaynak: Türkiye Müteahhitler Birliği
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEylül ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı 3 buçuk kata ulaştı
Sonraki İçerikBrezilya’da Sanayi Üretimi Bu Yıl Altıncı Kez Düşüş Gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz