Ana Sayfa Ekonomi Türkiye İstatistik Kurumu Kasım Ayı Reel Getiri Oranlarını Açıkladı

    Türkiye İstatistik Kurumu Kasım Ayı Reel Getiri Oranlarını Açıkladı

    1171
    0

    Kasımda en fazla reel gelir, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde yüzde 3,95, Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde yüzde 4,49 ile külçe altından elde edildi.

    Külçe altın üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,51, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,24 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

    Altı aylık değerlendirmeye göre, avro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,66, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,74 yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,92, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

    Yıllık en çok BIST 100 Endeksi kazandırdı.

    Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,95, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 26,62 yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

    Kaynak: http://aa.com.tr/tr/ekonomi/kasimda-en-fazla-reel-getiri-kulce-altindan/998428

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTicaret Şirketlerinde Birleşme Nasıl Gerçekleşir?
    Sonraki İçerikÖğretim Elemanlarının Ar-Ge Projelerinde Yer Alması…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz