Ana Sayfa Duyurular Türkiye geçtiğimiz yıl 124 bin ton patates ile 220 bin ton soğan...

Türkiye geçtiğimiz yıl 124 bin ton patates ile 220 bin ton soğan ihraç etti

437
0

ÜLKEMİZDE PATATES VE SOĞANIN İHRAÇ EDİLMESİNE YÖNELİK HERHANGİ BİR KISITLAMA YOK

GEÇTİĞİMİZ YIL 124 BİN TON PATATES İLE 220 BİN TON SOĞAN İHRAÇ EDİLDİ

Dünyanın önemli patates ve soğan üreticisi ülkelerinden biri olan Türkiye’de 2019 yılında 4 milyon 979 bin 824 ton olan patates üretimi, 2020 yılında % 4,4 artış ile 5 milyon 200 bin tona yükseldi.

Aynı periyotta soğan üretiminde de yükselme gerçekleşti. 2019 yılında 2 milyon 200 bin ton olan soğan üretimimiz, 2020 yılında % 3,6 artış ile 2 milyon 280 bin ton olarak gerçekleşti.

Ülkemizde patates ve soğanın ihraç edilmesine yönelik herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Bunula birlikte Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Ticaret Bakanlığınca, yurtiçi ve yurtdışı piyasalar yakından takip edilerek taze veya işlenmiş mamul soğan ve patates ürünlerinin ihraç edilmesine yönelik çalışmalar ayrıca yürütülüyor.

Ürettiği patates ve soğanlarla kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayan Türkiye, geçtiğimiz yıl 124 bin ton patates ile 220 bin ton soğan da ihraç etti.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik27256 sayılı SGK teşvikinden faydalanan işçi istifa ederse işverenin aldığı teşvikler geriye doğru iptal olur mu?
Sonraki İçerikYabancı müşterilerden yapılan tahsilatlarda 7.000 TL sınırı var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz