Ana Sayfa Ekonomi Türkiye AB’de Yoksulluğun En Fazla Düştüğü İkinci Ülke Oldu!!!

    Türkiye AB’de Yoksulluğun En Fazla Düştüğü İkinci Ülke Oldu!!!

    1342
    0

    TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) yaptığı istatistiklere göre; Türkiye, Seçilmiş Avrupa Birliği Ülkeleri içinde Finlandiya’nın ardından yoksulluk oranında en fazla düşüşün kaydedildiği ülke oldu.

    Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) Seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, 2015 yılına kıyasla 2016’da yoksulluk oranında en fazla düşüşün olduğu ülke 0,8 puanla Finlandiya oldu. Finlandiya’dan sonra 0,7 puan azalışla Türkiye, İngiltere ve Letonya izledi. Türkiye’de yoksulluk oranı, 2015’te %21,9 düzeyindeyken 2016’da %21,2’ye geriledi.

    Yapılan açıklamalara göre Seçilmiş Avrupa Birliği Ülkeleri içinde en yüksek yoksulluk oranına sahip ülke, %25,5 ile Sırbistan oldu. Sırbistan’dan sonra %25,3 ile Romanya ve %22,9 ile Bulgaristan takip etti. En düşük yoksulluk oranına sahip ülke %9,7 ile Çekya (Çek Cumhuriyeti) olurken, bu ülkeyi %11,6 ile Finlandiya ve %11,9 ile Danimarka izledi.

    Kaynak:Türkiye İstatistik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGoogle’dan Anında 40 Dilde Çeviri Yapan Kulaklık!!!
    Sonraki İçerik2017 – Ağustos Ayında Kaç Kişi Kredi Kartı Borcunu Ödemedi Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz