Ana Sayfa Haberler Türkiye AB ile ticaret fazlası verdi

Türkiye AB ile ticaret fazlası verdi

705
0
Türkiye AB ile ticaret fazlası verdi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) mart ayı ve yılın ilk çeyreğine ilişkin ticaret verilerini yayımladı.

Buna göre euro bölgesi mart ayında 22,5 milyar euro, ilk çeyrekte ise 43,5 milyar euro ticaret fazlası verdi.

Avrupa Birliği’nde ise mart ayında 2,9 milyar euro ticaret fazlası oluştu. İlk çeyrekte ise 24 milyar euro ticaret açığı kaydedildi.

Ayrıca verilere göre Türkiye, yılın ilk çeyreğinde 2,8 milyar euro ticaret fazlası verdi. Bu dönemde Türkiye’nin AB ülkelerinden ithalatı 17,4 milyar euro, AB ülkelerine ihracatı ise 20,2 milyar euro olarak kaydedildi.

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikToplu izin uygulaması nedir?
Sonraki İçerikİzin Kurulu nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz