Ana Sayfa Muhasebe Türk şirketleri bir birilerine uluslararası taşıma işleri için düzenleyeceği faturalarda KDV istisnası...

Türk şirketleri bir birilerine uluslararası taşıma işleri için düzenleyeceği faturalarda KDV istisnası uygulanır mı?

Türk şirketinin diğer bir Türk Şirketine ait gemisi için uluslararası taşıma işine aracılık eden şirketimiz, gemi sahibine keseceği komisyon faturası ‘uluslararası taşımacılık KDV istisnası’ kapsamında KDV ' siz olacak mıdır?

608
0

Türk şirketinin diğer bir Türk Şirketine ait gemisi için uluslararası taşıma işine aracılık eden şirketimiz, gemi sahibine keseceği komisyon faturası ‘uluslararası taşımacılık KDV istisnası’ kapsamında KDV ‘ siz olacak mıdır?

Komisyon geliri için KDV hesaplanır. İstisna fiilen uluslararası taşıma yapılması durumunda uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirler ulaşamadığı mükelleflerinin defterlerini bırakmak istediklerinde ne yapmalıdır?
Sonraki İçerikTrafik Cezası tebliğ edilmediği halde neden sistemde borç bulunmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz