Ana Sayfa Mevzuat Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 19.09.2020

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı 19.09.2020

570
0

19 Eylül 2020 CUMARTESİ

Resmî Gazete Sayı : 31249

YÖNETMELİK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 – 22/1/2014 tarihli ve 28890 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 14 üncü maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(2) Milli güvenlik ve milli menfaatlerle ilgili olan kararlar hak sahibi şirkete memur vasıtası ile tebliğ edilir. Bu şekilde tebliğ edilen kararların yürürlük tarihi, kararda aksine bir hüküm bulunmadıkça tebligat tarihidir. Bu nitelikteki petrol hakkı ile ilgili kararlar hak sahibine tahsis edilen alanda faaliyete başlanılmadan önce Resmî Gazete’de yayımlanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin yedinci fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Petrol hakkı sahibi şirketlerin müştereken sahip olduğu ruhsatlarda, hak sahiplerinin aralarında yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak Devlet hissesi, ortaklardan biri tarafından beyan edilebilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmış, yedinci fıkrasında yer alan “itibaren altmış gün” ibaresi “yılsonuna kadar”, dokuzuncu fıkrasında yer alan “düzenli olarak, her ayın on beşine kadar Genel Müdürlüğe” ibaresi “Genel Müdürlüğün talebi halinde on beş gün içinde” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “taraflarca” ibaresi “devir eden tarafından” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “aslını veya noterce onaylanmış” ibaresi “aslına uygunluğunu beyan ederek bir” olarak, “aslını ve” ibaresi  “ise” olarak değiştirilmiş, ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “açık bir şekilde” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı fıkranın birinci ve dördüncü cümlelerinde yer alan “otuz” ibareleri “doksan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
22/1/2014 28890
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
22/9/2017 30188

Kaynak: Resmi Gazete
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhtasar ve prim beyannamesinde üç aylık olarak beyan ettiğimiz vergi kesintilerini aylık olarak beyan edebilir miyiz?
Sonraki İçerikDevletten alınan teşvikler hangi hesapta takip edilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz