Ana Sayfa Duyurular Türk Girişimciler 2020 yılında Rekor Yatırım Çekti

Türk Girişimciler 2020 yılında Rekor Yatırım Çekti

448
0

Startups Watch, “Türkiye Girişim Ekosistemi 2020 yılı Değerlendirmesi” raporunu 29 Ocak’ta yayımladı.

Rapora göre, 165 adet Türk girişimi melek yatırımcılar ve girişim sermayesi (VC) şirketlerinden 2020 yılında toplam 139 milyon dolar yatırım aldı. Bu tutar Türkiye startup ekosistemi için yeni bir rekor oldu. Türkiye, toplam melek yatırımcılar ve girişim sermayesi yatırımları kategorisinde dünya sıralamasındaki yerini koruyarak tüm Avrupa ülkeleri arasında üçüncü oldu. 2020 yılının en yüksek fon toplayan Türk girişimleri sırasıyla Insider, Meditopia ve Getir oldu.
Raporda, Türkiye oyun endüstrisinin en popüler girişim kategorileri listesinde en üst sıralarda yer aldığı ve 2019-2020 yıllarının Türk oyun startup şirketlerinde çarpıcı satın almalara sahne olduğu belirtildi.
Bunun en büyük ve en önemli örneği, 2020 yılında, ABD merkezli Zynga’nın Türk oyun girişimi Peak Games’i 1,8 milyar dolara satın alması oldu. Böylece Peak Games Türkiye’nin ilk unicorn startup şirketi oldu.
Startups Watch raporunda ek olarak, Türkiye’de startup şirketlerini desteklemek amacıyla 2020 yılında kurulan 250 milyon TL’lik Türkiye Bölgesel Kalkınma Fonu’na da vurgu yapıldı.​

Kaynak: T.C Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDoğu Karadeniz Birliği ile Vakıf Katılım Bankası A.Ş. arasında “Bankacılık İşlemleri” Protokolü İmzalandı
Sonraki İçerikTürkiye’de tüm serbest bölgelerde yabancı sermayeli firmalar tarafından bugüne kadar toplam 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz