Ana Sayfa Muhasebe Tür değiştiren şirketler aynı aya ait Ba-Bs’leri nasıl verecek?

    Tür değiştiren şirketler aynı aya ait Ba-Bs’leri nasıl verecek?

    Faturasız giderler B formunda nasıl beyan edilir?

    625
    0

    Bilindiği üzere ithalat beyannamelerinde form BA bildirimlerinde ilk sayfada yer alan KDV matrahını beyan ediyoruz. Yalnız matraha dahil edilen bedeller arasında faturasız olan navlun taşıması vb gibi gider kalemleri yer almakta. Ayrıca malın gümrükten girebilmesi için bedeli belirli bir tutarın altında ise gümrükte kayıt bedeli adı altında bir bedel ekliyorlar ve bunu da matraha dahil etmek durumunda kalıyoruz. Faturasız olan giderler ve kayıt bedeli miktarını muhasebeleştirme sırasında alacak kısmı için hangi hesabı kullanmalıyız?

    Faturasız giderler B formunda nasıl beyan edilir?

    Faturasız belgesiz işlem yapmak vergi suçunu içerir. Fatura ve belge olmadan kayıt yapılmaz.

    Şubat ayının 7’sinde nev’i değiştirerek limited şirketten anonim şirkete döndük. Şubat ayına ait Ba-Bs formlarımızı limited şirket adına mı anonim şirket adına mı vermeliyiz?

    396 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinin (2.2.5.) numaralı bölümüne göre Şubat dönemi için, devrin gerçekleştiği tarihe kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının limited şirket adına, devrin gerçekleştiği tarihten ay sonuna kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının ise anonim şirket adına, takip eden ayın sonuna kadar verilmesi gerekmektedir.

    Satış yaptığımız firmanın vergi kimlik numarasını sehven hatalı yazdık, sadece vergi kimlik numarasını düzelteceğiz. Bu düzeltme için ceza kesilecek mi?

    Düzeltme işlemlerinin, bildirimlerin verilme süresi içinde veya bildirimlerin verilme süresinin sonundan itibaren 10 gün içinde yapılması halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde yapılması halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır. Bu süre de dolduktan sonra yapılan düzeltmelere ise özel usulsüzlük cezası tam olarak uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışındaki müşteriye satılacak mal yurt dışındaki şubemiz adına düzenlenebilir mi?
    Sonraki İçerikUzatılan kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz