Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tüm ay boyunca kısa çalışma ödeneği alan bir personelin bordrosu nasıl hazırlanmalıdır?

Tüm ay boyunca kısa çalışma ödeneği alan bir personelin bordrosu nasıl hazırlanmalıdır?

480
0

30 Gün kısa çalışma ödeneği alan personelin bordrosunu ve Sgk bildirgesini 0 gün olarak mı beyan edeceğiz?

0 gün 0 kazanç eksik gün nedeni 18 kod olarak beyan edilmelidir.

Nisan ayında 21 kodla izine ayrılan işçiler için mayıs ayında ücretsiz izin desteğine başvurmak istiyoruz 7 gün prim ödeme yapılmalı mıdır?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVeterinerlik hizmeti veren hekimler e-SMM kapsamında serbest meslek makbuzu düzenleyen pos cihazlarını kullanmaya devam edebilir mi?
Sonraki İçerik7 günlük yarım ücret ödemesi yapılarak KÇÖ’ye başvuru yapılan ve onaylanmayan personel için ücretsiz izin desteğine başvuru yaparsak tekrar 7 günlük ücret hesaplaması yapacak mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz