Ana Sayfa Çalışma Hayatı Tübitak projesi kapsamında çalışan personelimizin proje dışında çalıştığı günlerdeki bordro hesaplaması nasıl...

Tübitak projesi kapsamında çalışan personelimizin proje dışında çalıştığı günlerdeki bordro hesaplaması nasıl olacaktır?

1104
0

TÜBİTAK bölgesinde firmamız var. 26 gün 5746, 4 gün 5510 kanun numarası ile SGK bildirgesi veriyoruz. Bilgisayar programcısı böyle yönlendirdi. Asıl sorum programcımız 5510 olan günler için gelir vergisi damga vergisi ve asgari geçim indirimi hesaplattı. Gelir vergisi, damga vergisi ve asgari geçim indirimi var mı? TÜBİTAK bölgesinde doğru uygulama nedir?

Konu ile ilgili GİB özelgesi için aşağıdaki linki inceleyiniz.

http://www.gib.gov.tr/ar-ge-faaliyetlerinde-gelir-vergisi-stopaji-tesviki-ve-damga-vergisi-istisnasi

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tübitak proje desteğinden yararlanırken Teknopark’a geçersek teşvik uygulaması nasıl olacak?

 

Daha önce TÜBİTAK teşvikinden yararlanılarak alınan makinenin amortismanı AR-GE desteği kapsamında tekrar gider olarak yazılabilir mi?

 

 

Tübitak Tarafından Desteklenen Projenin Bitiş Tarihinden Sonra Ar-Ge İndirim ve Teşviklerinden Yararlanılabilir mi?

 

Önceki İçerikKendi isteğiyle işten çıkan personelin kıdem tazminatını nasıl hesaplayacağım?
Sonraki İçerikHak ediş karşılığı düzenlenen faturalar KDV beyannamesinde nasıl bildirilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz