Ana Sayfa Vergi Trump’un Ticaret Savaşları Devam Ediyor!

Trump’un Ticaret Savaşları Devam Ediyor!

1168
0

Trump’un Ticaret Savaşları Devam Ediyor!

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği’ni (AB) ülkesine yönelik ek gümrük vergisini kaldırmadıkları takdirde Avrupa’dan otomobil ithalatına yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulamakla tehdit etti.

Donald Trump’ın Twitter’dan yaptığı çıkış,BMW, Porsche ve Volkswagen gibi Avrupalı dev otomobil şirketlerinin hisselerinde düşüşe neden oldu.

Trump’un tweeti için bknz: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1010166772912320513

AB, Cuma günü ABD’den kot, viski ve motosiklet ithalatını hedefleyen gümrük tarifelerini yürürlüğe soktu.

Aynı gün yaptığı paylaşımda Trump, ABD’li büyük şirketlere uygulanan “tarifeler ve ticaret bariyerleri yakında kaldırılmazsa”, AB’den gelecek tüm araçlara ek gümrük vergisi getirecekleri uyarısında bulundu ve “Burada üretin” mesajını verdi.

______________________________________________________________________
Kaynak:BBC News
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEkonomik Güven Endeksi, Haziran 2018
Sonraki İçerikBitcoin yere çakıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz