Ana Sayfa Mevzuat Trump’ın vergilerinin yeni hedefi!

Trump’ın vergilerinin yeni hedefi!

718
0

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile Arjantin’de yapacağı görüşmeye dört gün kala dün Tumpt, Wall Street Journal gazetesine açıklama yaptı.

Çin’in, 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan vergi artışlarının ertelenmesi yolundaki isteğini kabul etmesinin “ihtimal dışı” olduğunu söyledi.

Şi ile bu hafta G20 toplantıları sırasında görüşecek olan Trump, müzakerelerin başarılı olmaması durumunda Çin’den gelen tüm ithalata vergi getireceğini belirtti.

Wall Street Journal gazetesi, yönetimin bu ürünlerin vergilendirilmesine gelecek tüketici tepkisinden çekindiğini yazdı.

Bu endişe, özellikle cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlara getirilecek vergilerle ilgili.

Trump ise bu konuyla ilgili ‘’Belki. Belki. Vergi oranının ne olacağına bağlı bu. Yani ben vergiyi yüzde 10 yaparsam tüketiciler bunu kolaylıkla karşılayabilir” sözlerini sarf etti.

Bu söyleşinin ardından Apple hisseleri düşüş yaşadı.

Apple CEO’su Tim Cook, vergiler konusunu Trump ile görüşmüş ve ABD-Çin ilişkilerinde gümrük vergilerini artırmanın en iyi çözüm yolu olmadığını söylemişti.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikOECD Ülkeleri Araştırması Antibiyotiklere Dirençli Bakteriler Konusunda Uyarıyor !
Sonraki İçerik29 Kasım 2018 Tarihli ve 30610 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz