Ana Sayfa Dünya Trump Dönemi Ek Vergilerin ABD Ekonomisine Zarar Verdiği İddia Ediliyor

    Trump Dönemi Ek Vergilerin ABD Ekonomisine Zarar Verdiği İddia Ediliyor

    537
    0

    ABD’de güncel bir rapora göre Trump döneminde Çin ithal mallarına konulan ek vergilerin Çin ekonomisinden çok ABD ekonomisine zarar verdiği iddia edilmektedir.

    ABD – Çin İş Konseyi (USCBC) tarafından yayınlanan rapora göre ABD ve Çin arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırımlar iki ekonomiye de fayda getirirken, Trump döneminde Çin ithal malları
    aleyhine getirilen ek vergiler, Çin ekonomisinden çok ABD tüketicisine zarar vermiş bulunmaktadır.

    ABD – Çin İş Konseyi’nin (USCBC) 200 ABD firmasının üye olduğu, kar amacı olmayan ve siyasi olarak tarafsız bir iş konseyi olduğu haber verilmektedir. Konseyin yayınladığı rapora göre
    ABD’nin 2019 yılında Çin’e yaptığı ihracat toplamı ABD genelinde 1,2 milyon ek istihdam yaratmış bulunmaktadır.

    Aynı rapora göre ABD genelinde 197 bin kişi, Çin kökenli çok uluslu şirketler tarafından istihdam edilmektedir.

    Raporda ABD şirketlerinin 2019 yılında Çin genelinde 105 milyar dolar yatırım yaptığı ve bu yatırımların hem ABD, hem de Çin ekonomisine faydalar getirdiği bildirilmektedir.


    Kaynak: İHKİB-Dünydan Haberler
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir defaya mahsus internet üzerinden aracılık hizmeti yapan bir firma e-deftere geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikE-Belge sisteminden 5.000 TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz