Ana Sayfa Ekonomi Trumore ile Togg, dijital otobanda

    Trumore ile Togg, dijital otobanda

    443
    0

    Togg, ekosisteminde önemli bir rolü olan mobil uygulaması Trumore’u duyurdu. ‘Kazan, Gez, Eğlen ve Geliştir’ sloganıyla tanıtılan Trumore, kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak. Trumore, en kısa sürede mobil uygulama mağazalarında yerini alacak.

    HABER: OSMAN KUVVET
     
    Yollara çıkması heyecanla beklenen yerli akıllı otomobil Togg, dijital ekosistemdeki yeni platformu ‘Trumore’u tanıttı. Onlarca kullanıcı deneyimini barındıran Trumore için 350 genç startup ile işbirliği yapıldı. Togg’un finans teknolojileri (fintek), blokzinciri, nesnelerin interneti (IoT) ve yapay zeka gibi kabiliyetlerine bir yenisi daha eklendi. Trumore, kullanıcılar için kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve işbirlikleriyle sürekli gelişen bir platform olarak tasarlandı. Trumore; kişiselleştirilmiş, akıllı, empatik ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi yaşatacak.
     

    Türkiye’nin otomobili Togg, Meclis’in şeref merdivenleri önünde vitrine çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli araç Togg ile TBMM’ye geldi. Türkiye’nin 61 yıl önce ‘Devrim’ ile başlayan ama yarım kalan yerli otomobil hikayesi Togg ile tamamlandı.

    SEYAHATİ DENEYİME DÖNÜŞTÜRECEK
     
    Özellikle ‘Gez’ navigasyon hizmeti ile dikkat çeken Trumore, girilen rota üzerindeki ücretli köprü ve otoyolların ne kadar tutacağını, aracın tahmini tüketim miktarını göstererek en uygun rotayı sunacak. Aynı zamanda rota üzerindeki tarihi yerleri, müzeleri, kültür rotalarını biliyor ve öneride bulunuyor. Trumore bu haliyle, global navigasyon hizmetlerine alternatif olarak karşımıza çıkıyor.
     
    Kazandıran ve gezdiren teknolojileri bir arada hayata geçiren Togg, otomotiv sektörünün de tıpkı cep telefonunda olduğu gibi mobilite ekosistemine uyum sağlamasının gerekliliğini gösterdi.
     
    YAKINDA YAYINLANACAK
     
    Trumore; yakında App Store, Play Store ve AppGallery uygulama marketleri üzerinden indirilmeye sunulacak. Herkese açık olacak Trumore, Togg ile seyahati bir yerden bir yere gitmekten öteye taşıyacak. Togg ile Trumore tam entegre olacağı için burada bazı modüllerinde farklılık gösterebilecek.
     
    ‘EARN.MORE’ İLE KAZAN
     
    Trumore ile kullanıcıya kazandıran hizmetleri kapsayan ‘Earn.more’ işlevi, kesintisiz ödeme ve ödüllendirme deneyimleri sunan fintek çözümlerini içeriyor. Earn.more servisleri kapsamındaki e-cüzdan ile araç içi ödeme, mobil ödeme, dijital varlık cüzdanı oluşturmak mümkün olacak. Dijital varlık yönetimi altında da çeşitli ödül programları (puan, NFT’ler gibi), dijital sanat koleksiyonları ve iş modeline bağlı NFT’ler kullanıcıların hizmetine sunulacak. Earn.more’da kullanıcılar için dijital magnet kazanımı uygulaması da dikkat çekiyor. ‘Go.more’ uygulamasının verileri ile dijital sanatçıların çalışmaları birleştirilerek, rotaya ve o zamanki yolculuk şartlarına göre, kişiye ve yolculuğa özel dijital magnet oluşturulacak.

    ‘GO.MORE’ İLE GEZ
     
    Kullanıcıyı gezdiren, kişiselleştirilmiş rota önerilerinde bulunan lokasyon bazlı akıllı hizmetler ise ‘Go.more’ bölümü ile geliyor. Karma mobilite servisleri, şarj ağı, restoran, rezervasyon işlemleri gibi hizmetler, kullanıcıların bu çerçevede değerlendirebilecekleri hizmetler arasında. Uygulamada tasarruf hesaplayıcı da bulunuyor. Burada yol ücreti hesaplama, elektrik tüketimi hesaplama, karbon salımı hesaplama gibi servislerden yararlanmak mümkün olacak.
     
    ‘PLAY.MORE’ İLE EĞLEN
     
    Eğlendiren, gündelik hayatı oyunlaştırma yoluyla daha kolay ve keyifli hale getiren akıllı yaşam hizmetleri bu ekosistemin ‘Play.more’ çatısı altında karşımıza çıkıyor. Akıllı yaşam çözümleri, kullanım bazlı sigorta servisleri, araç içi ve mobil oyun uygulamaları, akıllı sağlık uygulamaları ‘Play.more’ servislerini oluşturacak. Togg, ‘Dijital Art Mode’ konseptinde duality dünyasındaki ‘İnsan-Teknoloji’, ‘Doğu-Batı’, ‘Akıl-Kalp’, ‘Birlik-Çokluk’ ve ‘Bugün-Yarın’ kavramlarını kullanıcıların deneyimlemesini sağlayacak.
     
    ‘SCALE.MORE’ İLE ALIŞVERİŞ
     
    ‘Scale.more’ ise işbirlikleriyle gelişen ekosistemle kesintisiz ve entegre kullanıcı deneyimi sunacak. Trumore, yeni iş ortakları ve buna bağlı olarak getirilecek yeni servisler ve özelliklerle zamanın ihtiyaçlarına iyi şekilde cevap veren, sürekli gelişen bir mobilite platformu olacak.

    BİNLERCE SİTE, ŞARJ ÜNİTESİ İSTEDİ
     
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili olan Togg’un elektrikli şarj ünitelerinin sitelere kurulması için bir çalışma başlatıldı” dedi. ‘2. Tesis Yönetim Zirvesi ve Ödül Töreni Programı’nda konuşan Bakan Kurum, Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneğince (TRKTYD) Togg’un elektrikli şarj ünitelerinin sitelere kurulması yönünde çalışma başlatıldığını açıkladı. Kurum, bu çalışma için kısa sürede 6 bin 800 siteden talep alındığını belirtti. Bakan Kurum, “Şarj ünitelerinin kolaylıkla yapılması için site yönetimlerinde karar alınamaması, toplantı yeter sayısının sağlanamaması gibi aksaklıkların giderilmesi için de bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda Kat Mülkiyeti Kanunu’nda gerekli kolaylıkların getirilebilmesi için hazırladığımız düzenlemeleri ilgili Bakanlıklarımızla müzakere ederek, hayata geçirmeyi planlıyoruz. İnşallah bunu da yaptığımızda, süreçle ilgili adımlarımızı hızla atmış olacağız” dedi.


    Kaynak: İTO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHastane serbest meslek erbabı doktordan e-SMM yerine fatura isteyebilir mi?
    Sonraki İçerikFason tekstil imalatı yapan kişiler açıklanan ciroyu aşarsa e-Deftere geçecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz