Ana Sayfa Vergi Transit ticarette gümrük beyannamesi düzenlenir mi?

    Transit ticarette gümrük beyannamesi düzenlenir mi?

    Transit Ticaret Nedir?

    486
    0

    Transit ticarette belge düzeni ne şekildedir. Örneğin gümrük çıkış beyannamesi var mı?

    Transit ticaret, ihracat ve ithalat rejimlerine tabi değildir. Bu yüzden herhangi bir şekilde gümrük beyannamesi düzenlenmez. Transit tacirin malı aldığı satıcıya yaptığı ödeme alış bedeli (Alış Faturası), alıcıdan tahsil ettiği bedel ise, satış bedeli olacaktır. (Satış Faturası) 

    Bu bedeller ihracat ve ithalattaki ödeme şekillerinden biri ile alış ve satış faturalarının ibrazı ve yazılı talimatla banka kanalıyla ödenmelidir. Uluslararası anlaşmalarla ticareti yasaklanmış mallar ile ithalat ve ihracatın yapılması yasak olan ülkelerle transit ticaret yapılamaz. 

    Transit ticarette, başka ülkeden alınan mallar millileştirilmeden başka ülkelere satılır. 

    Malın satıcıdan alınıp alıcıya ulaşması ile gerçekleşen bu ticarette malın hangi yerlerden sevk edildiğinin bir önemi yoktur. 

    Sadece sevk evrakları malın girdiği ve çıktığı ülke mevzuatlarına göre düzenlenmelidir.


    BENZER İÇERİKLER

    Transit ticaretin tanımı nedir?

    Transit ticaret kapsamında düzenlenen faturalar KDV beyannamesinde yer alır mı?

    Transit ticaret kapsamında yapılan satışlar KDV beyannamesinde beyan edilir mi?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik10 Adımda Başlıca İş Sağlığı Ve Güvenliği Önlemleri
    Sonraki İçerikMesleki eğitimi metaverse ortamına taşıyalım

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz