Ana Sayfa Vergi Traktör boyahanesinin amortisman süresi nedir?

Traktör boyahanesinin amortisman süresi nedir?

Traktör boyahanesinin amortisman süresi nedir?

1095
0

Konu: Traktör boyahanesinin amortisman oranı hk.

…. her türlü traktör, traktör yedek aksamları, ziraat sektöründe kullanılan her nevi araç gereç, alet edavat ve biçerdöver alım satımı, montajı, ithal ve ihracı faaliyetinde bulunduğunuz, faaliyetiniz kapsamında fabrika binanızda montajı yapılacak traktörlerin boyanması için boyahane tesisi kurulacağı, tesis için öncelikle binanın zemininin kazılarak havuz altyapısının oluşturulacağı, dolayısıyla boyahanenin havuz alt yapısı ve üst yapısındaki ekipmanlardan (havuz altyapısının üzerine yaptırılacak traktörün çeşitli aksamlarının boyanacağı boyahane sisteminden) oluşacağı ve havuz altyapısı ile boyahane sisteminin iktisadi bütünlük arzettiği, boyahane sistemi içerisinde boya kabinleri, pompalar, üst alt konveyörler, arıtma sistemi, doğalgaz elektrik tesisatı, fanlar gibi bir çok ekipmanın bulunacağından bahisle söz konusu boyahanenin amortisman oranı ve faydalı ömrünün hesaplanması…

..belirtilen iktisadi kıymetler haricinde olan, ancak amortisman listesinin genel sınıflamalara ilişkin bölümlerinde yer alanların bulundukları sınıf/ayrım için öngörülen faydalı ömür ve amortisman oranına; genel sınıflamalara ilişkin bölümlerde yer almayanların “34. Motorlu Araçların İmalatı: Otomobiller, kamyonlar, treylerler, karavanlar, otobüslerin ve benzerlerinin montajında kullanılan iktisadi kıymetler (Başka bir sınıflamada yer alan iktisadi kıymetler bu sınıfın dışındadır.)” sınıfı ve alt sınıflamalarından uygun olanı için öngörülen faydalı ömür ve amortisman oranına göre itfa edilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Usul Grup Müdürlüğü 26.07.2019 – 11395140-105[VUK-1-22000]-E.612236 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTeknolojik yatırım kapsamında KOSGEB’e başvuruda bulunduğumuz projemizde revizyon yapabilir miyiz?
Sonraki İçerik7143 sayılı kanun kapsamında işletme kayıtlarına dahil edilen demirbaş, emtia, teçhizat iş hacminin hesaplamasına dahil edilecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz