Ana Sayfa Şirketler Toyota Dizel Otomobil Üretimini Durduracak!

Toyota Dizel Otomobil Üretimini Durduracak!

1541
0

Artan hava kirliliği ve otomobil üreticilerinin karbon emisyonu yasaklarını delmesi nedeniyle otomobil piyasasında dizel ve benzinli otomobillerin geleceği tartışılırken; Toyota Genel Müdür Yardımcısı Didier Leroy şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Leroy yaptığı açıklamada bundan sonra üretilecek otomobillerde dizel motor kullanmayı düşünmediklerini belirtti.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR.

Birçok ülke ve şehir dizel otomobilleri yasaklayacağı tarihleri açıklarken, otomobil sektörü de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor.

Birçok otomobil üreticisi elektrikli ve hibrid otomobil model üretimine yönelirken, bütçelerinin büyük kısmını alternatif yakıtlı araç geliştirmek kullanıyorlar.

DİZEL DEVRİ BİTECEK.

2016 yılında 10,2 milyon satışıyla dünyanın en çok otomobil satan 2inci markası olan Toyota konvansiyonel yakıtlı otomobiller konusunda önemli bir karar almaya hazırlanıyor. Toyota Genel Müdür Yardımcısı Didier Leroy, Tokyo Otomobil Fuarı’nda Autoeksprees’e yaptığı açıklamada, Toyota’nın bundan sonra yeni modellerinde dizel seçeneği sunmayacağını düşündüğünü söyledi. Bu fikrin kendi düşüncesi olduğunun altını çizen Leroy, C-HR modelinin distribütörlerin karşı çıkmalarına rağmen dizel seçeneği olmadan satışa sunulmasının da kendi fikri olduğunu sözlerine ekledi.

Toyota’nın Avrupa satışlarının %25’ ini oluşturan Yaris modeli de yenilenerek dizel motorlu modelinin üretimini durdurdu.

Kaynak: Habertürk

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2018 Yılında Bütçenin Sektörel Dağılımı Nasıl Olacak?
Sonraki İçerik2018 Yılı Bütçesinde Eğitime Ne Kadar Kaynak Aktarılacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz