Ana Sayfa Duyurular TOBB ve TÜRKPATENT arasında iş birliği protokolü imzalandı

TOBB ve TÜRKPATENT arasında iş birliği protokolü imzalandı

511
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasında, fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin ‘Çerçeve İş Birliği Protokolü’ imzalandı.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından imzalanan protokol ile Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve TOBB bünyesinde faaliyet gösteren oda/borsalara, sektör meclislerine, kadın ve genç girişimci kurullarına ve akademik danışmanlara yönelik etkinliklerle iş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin bilgi düzeyinin artırılması amaçlanıyor.

Geliştirilen işbirliği kapsamında, TOBB’a üye olan işletmelerin sınai mülkiyet ihtiyaçları belirlenerek, sanayicilere müşteri odaklı ve yerinde hizmet sunulacak. Ayrıca TOBB’a bağlı oda ve borsaların coğrafi işaretli ürünlerin tesciline yönelik kurumsal kapasiteleri güçlendirilecek.

TOBB bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi ile ortaklaşa düzenlenecek etkinliklerle iş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin farkındalık düzeyi artırılacak, sicile kayıtlı patent ve marka vekilleri arasındaki iletişim güçlendirilerek sektörün gelişimine yönelik faaliyetler yürütülecek.

Protokol kapsamında TOBB ve TÜRKPATENT, üniversite-sanayi arasında ve farklı ölçekteki firmaların kendi aralarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak ortak projeler ve etkinlikler gerçekleştirecek.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye ile Azerbaycan arasında e-Ticaret Mutabakat Zaptı imzalandı
Sonraki İçerikTarımsal destek ödemeleri kapsamında 394 milyon liralık destek hesaplara yatmaya başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz