Ana Sayfa Ekonomi TOBB, Kobi’leri İhracatçı Yapmak İçin Çalışmalara Başladı!

    TOBB, Kobi’leri İhracatçı Yapmak İçin Çalışmalara Başladı!

    1421
    0

    İhracat yapmayan KOBİ’leri ihracat yapmaları için, TOBB Dış Ticarette İstihbarat eğitimlerine başladı.
    Dış ticaret konusunda KOBİ’leri bilinçlendirmek ve cesaretlendirmek istediklerini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak ihracat yapmak isteyen firmaların yurtdışı hedef pazarlar, müşteriler, ülke mevzuatları hakkında dış ticaret bilgilendirmesi ile sınırları aşmaya teşvik edeceklerini belirtti.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), KOBİ’leri ihracat konusunda bilinçlendirip, ülke ekonomisine yeni ihracatçı firmalar kazandırabilmek için çalışmalara başladı.
    Bu amaçla TOBB bünyesinde Dış Ticarette İstihbarat konusunda oda- borsa personellerine eğitim verilmeye başlandı.
    3 grup halinde yapılacak eğitimler, 09.03.2017 günü tamamlanacak.

    TOBB yapacağı bu koordinasyonda, Oda-Borsaların bünyesinde verilecek hizmet ile üyelere nitelikli ticari bilgi ve teknik bilgi sağlanması yoluyla dış ticarette bilgi eksikliklerinin giderilmesi amaçlanmakta.

    Bilgi kaynakları; küresel düzeyde pazarlar, hedef ülke pazarları, hedef rakipler, hedef müşteriler, ülke mevzuatları, dış ticaret işlemleri, yeni teknoloji ve uygulamalar alanlarındaki ticari bilgiler şeklinde olacak. Oda ve borsalar, TOBB’da gördükleri eğitimin ardından üyelerine bu konuda hizmet vermeye başlayacaklar.

    Başkan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak üyelerine yönelik başlattıkları Dış Ticarette İstihbarat projesinin ardından ikinci projelerin de dijital alanda üyelerin uluslararası alanda ticari işbirliğini geliştirmeye yönelik olduğunu ve bu yıl içinde hizmete gireceğini bildirdi.

    Kaynak: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

    Tarih: 22 Şubat 2016

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSertifika Alan Girişimciler İşletme Kurmadan da KOSGEB’e Başvuru Yapabilirsiniz!
    Sonraki İçerikFRANSA’ da CEO’ ların Maaşları Düşürülecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz