Ana Sayfa Duyurular TOBB: GEKAP’da uygulama 2021’e ertelenmeli

TOBB: GEKAP’da uygulama 2021’e ertelenmeli

733
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdere ve Çetin Ali Dönmez ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın da katılımıyla düzenlenen Geri Kazanım Katılım Payı istişare toplantısına katıldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç da sanal ortamda düzenlenen bu toplantıya iştirak etti. Toplantıda GEKAP sürecine ilişkin yaşanan sorun ve talepler ilgili Bakanlıklara iletildi.​

Hisarcıklıoğlu konuşmasında uygulamanın 2021 yılına bırakılması gerektiğinin altını çizdi ve bunu hayati önemde gördüklerini söyledi. Talep etmeleri sonrası Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 22 Mart’ta, GEKAP ödemelerinin 6 ayda bir yapılmasını ve ilk taksitin Temmuz ayında ödenmesini sağladığını hatırlatan TOBB Başkanı, “Reel sektörümüzü rahatlatan bu düzenleme için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Son yapılan değişikliklerle birlikte, bu Yönetmeliğin, doğrudan ve dolaylı olarak neredeyse tüm sektörleri ilgilendirir hale geldiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, “Ambalaj, plastik, kozmetik, otomotiv, LPG gibi farklı alanlardan talepler, Sektör Meclislerimiz, Odalarımız ve Borsalarımız aracılığıyla Birliğimize ulaştırılıyor. Bizde tüm bunları Bakanlığımıza iletiyoruz” diye konuştu.

-Hisarcıklıoğlu ortak talepleri sıraladı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ortak talepleri şöyle anlattı: “Petrol fiyatlarındaki düşüş, ekonomik durgunluk ve koronavirüs nedeniyle, uygulamanın 2020 yılı sonuna kadar ertelenmesi. Uygulamada tereddüt oluşturan hususlara netlik kazandırılması. GEKAP bedellerinin düşürülmesi ve tutarların yeniden belirlenmesi. Beyannamenin, GEKAP öncesi dönemde ambalaj atıklarında olduğu gibi, yılda bir kez verilmesi. GEKAP’ın, piyasaya sürenler yerine, üreticilerden alınması. GEKAP bedeline KDV uygulanmaması. Beyanname kapsamındaki cezaların daha makul seviyeye çekilmesi ve hataların düzeltilebilmesine imkân tanınması.”


Kaynak: TOBB Duyurusu 09.07.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞartlı bağışın iadesinde veraset ve intikal vergisi
Sonraki İçerik25 Haziran’dan itibaren kısa çalışma ödeneği biten bir personel için nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz