Ana Sayfa Duyurular TMS’lerin Uygulanmasına Yönelik İlke Kararları neyi ifade etmektedir? İlke Kararları işletmeler tarafından...

TMS’lerin Uygulanmasına Yönelik İlke Kararları neyi ifade etmektedir? İlke Kararları işletmeler tarafından uygulanmak zorunda mıdır?

895
0

TMS’lerin Uygulanmasına Yönelik İlke Kararları neyi ifade etmektedir? İlke Kararları işletmeler tarafından uygulanmak zorunda mıdır?

660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 9’uncu maddesi uyarınca Kurulumuz, Türkiye Muhasebe Standartlarının uygulamasına yönelik ikincil düzenlemeleri yapma ve gerekli kararları alma yetkisini haizdir. Bu doğrultuda, Türkiye Muhasebe Standartlarını uygulayan işletmelerden gelen talepler veya Kurumumuz tarafından tespit edilen hususların değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye Muhasebe Standartlarının uygulanmasına ilişkin olarak genel ve yol gösterici nitelikte “İlke Kararları” alınmakta ve yayımlanmaktadır. İlke Kararları, yeni kurallar koymaktan ziyade var olan kuralların uygulanmasına ilişkin yol gösterici ve hatalı uygulamaları giderici niteliktedir. Kurumumuzun yapacağı düzenlemeler Türkiye Muhasebe Standartlarının cüz’ü olarak kabul edildiği için İlke Kararlarının da işletmeler tarafından uygulanması zorunludur.

Kaynak: Kamu Denetimi Kurumu
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBağımsız denetime tabi her işletme TFRS’leri uygulamak zorunda mıdır?
Sonraki İçerikBüyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) hangi İşletmeler tarafından uygulanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz