Ana Sayfa Vergi Tır satışlarında düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?

Tır satışlarında düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?

Tır satışlarında düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?

805
0

Nakliyat firmamız 2017 yılında almış olduğu çekici tırın satışını yaptı. Düzenleyeceğimiz faturada KDV’yi kaç uygulayacağız?

Genel oran olan %18 uygulanır.

Firmamız kat karşılığı inşaat yapmaktadır. İnşaatımız halen devam etmektedir mal sahibi ve müteahhittin tapuları kat irtifak tapuları çıkmıştır. İnşaat devam ederken müteahhit olarak daire satışı yapılmıştır. Bu dairenin satış faturası tapı satış tarihi ile hemen kesilecek mi ya da inşaat bittikten sonra mı kesilecektir?

Fatura inşaat bittikten sonra düzenlenir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTESK: Gıda ve temizlik ürünlerinden KDV alınmamalı
Sonraki İçerikKOSGEB’in kredi destek programlarından yararlanan 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki borcu ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz