Ana Sayfa Vergi Ticari taşıtların MTV’leri gider olarak kullanılır mı?

    Ticari taşıtların MTV’leri gider olarak kullanılır mı?

    MTV nedir? MTV Gider yazılır mı?

    1575
    0

    Üretim sektöründe bir firma sabit kıymetine kayıtlı kamyonun MTV’sinin tamamını gider yazabilir miyiz?

    MTVK’nu 14. Maddede (II) sayılı listede yer alan “ticari” olarak adlandırılan minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici, motorlu karavan, panelvan vb. taşıtlar için ödenen MTV’leri TAMAMI gider olarak kabul edilmektedir.

    Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları HARİÇ olmak üzere, kiralama yoluyla edinilen binek otomobillerinin her birine ilişkin aylık kira bedelinin 2021 yılı için KDV hariç 6.000 Türk lirasına kadarlık kısmı gider olarak dikkate alınabilecektir.

    Aşan kısmın TAMAMI KKEG olacaktır. 6.000 TL kira sınırını aşan ve KKEG olan kira tutarına isabet eden KDV indirim konusu yapılamayacaktır Ticari araçlarda Gider kısıtlaması olmaz.


    BENZER İÇERİKLER

    Binek oto MTV giderleri aracın maliyetine eklenebilir mi?

    Minibüsler için ödenen MTV gider yazılabilir mi?

    Ödenmeyen motorlu taşıtlar vergisi gider olarak kullanılır mı?


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karenaudit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2021/43)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2021/63)
    Sonraki İçerikDevlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 2)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz