Ana Sayfa Vergi Ticari reklam hizmeti veren firmalar faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    Ticari reklam hizmeti veren firmalar faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    urt dışındaki firmadan alınan Web sitesi yapım bedeli ve 2 no.lu kdv sorumluluğu

    537
    0

    Mükellefimin tek nace kodu var (631201 web portal faaliyeti) 

    Reklam firmasına fatura kesecek. 1 Mart’ta yeni bir tebliğ yayınlanmış. Bu Tebliğin 11 inci maddesi ile “Ticari Reklam Hizmetleri” başlıklı (I/C-2.1.3.2.15.) bölüm eklenmiştir. Şimdi, mükellefim bu reklam firmasına 3/10 KDV tevkifatlı fatura mı kesmelidir?

    Evet düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’den 3/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanacaktır. 

    TİCARİ REKLAM Tebliği de aşağıdaki tanımlama yapılmaktadır. 

    2.1.3.2.15.2. Kapsam Ticari reklam, ticaret, iş, zanaat veya bir meslekle bağlantılı olarak; bir mal veya hizmetin satışını ya da kiralanmasını sağlamak, hedef kitleyi oluşturanları bilgilendirmek veya ikna etmek amacıyla reklam verenler tarafından herhangi bir mecrada yazılı, görsel, işitsel ve benzeri yollarla gerçekleştirilen pazarlama iletişimi niteliğindeki duyurulardır. 

    Tevkifat kapsamına, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımları (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) girmektedir. Buna göre, KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılar tarafından, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımlarında (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) (3/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.

    Dar mükellef bir kurumdan internet sitesi yenileme hizmeti aldık. Bize kestikleri faturada KDV bulunmuyor. Biz ödenen tutar üzerinden KDV hesaplayacak mıyız?

    (2) nolu KDV beyannamesi verilecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek ve telif kazançları 600.000 TL’yi aşarsa gelir vergisi beyannamesinde bildirilmeli midir?
    Sonraki İçerikBulgaristan ve Romanya’ya İhracat ve Türk Yatırımları Artıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz