Ana Sayfa Vergi Ticari mevduat hesaplarından elde edilen faiz gelirlerinden kesilen vergiler kurumlar veya gelir...

    Ticari mevduat hesaplarından elde edilen faiz gelirlerinden kesilen vergiler kurumlar veya gelir vergisi ödemesinden mahsup edilir mi?

    459
    0
    Eczane faaliyeti ile iştigal eden bir gerçek kişi şahıs bilançosu mükellefimin 2020 yılı banka hesaplarında (şahsi ve ticari) faiz gelirleri bulunmaktadır. Normalde banka tarafından stopaj kesintisi yapılarak tahakkuk eden faiz gelirleri beyan dışıdır. Ticari kazanç vergi mükellefiyeti olanlarda farklı bir durum var mıdır?

    Ticari mevduat dan elde edilen faiz geliri 642 hesap da takip edilir. Kesilen vergide hesaplanan gelir vergisinden mahsup edilir.


    2021 yılında bilanço usulüne geçen iktisadi işletmesi olmayan bir dernek mükellefim var. 7A seçeneğine göre hesap açılışları yaptım.Banka günlük faizlerini 642’de, faiz kesintisinde 780 hesabın altında takibi düşünüyorum. Doğru mudur?

    Ticari işletme olmayan (vergi mükellefi olmayan) kişi ve kuruluşlar TDHP kullanmak zorunda değildir. TDHP göre defter tutuluyor ise Gelirler(aidat) 600 hesap da, Faiz gelirleri 642 hesap da takip edilir. Ödenen faiz ve komisyonlar 780 de takip edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAlmanya’da Ocak ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda %0,8 arttı
    Sonraki İçerikArabuluculuk uygulaması ile yıllarca sürecek davalar, iş uyuşmazlıklarında 10 günde çözüme kavuşturuluyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz