Ana Sayfa Muhasebe Ticari kazancım ile ilgili olmayan demirbaşları işletme kayıtlarına alabilir miyiz?

    Ticari kazancım ile ilgili olmayan demirbaşları işletme kayıtlarına alabilir miyiz?

    Şirkete alınan yürüyüş bandını demirbaş olarak kaydedebilir miyiz?

    614
    0

    Şirkete yürüyüş bandı alındı faturası şirkete kesildi. 2.000 TL demirbaş yazılmasında sıkıntı olur mu?

    Yapılan harcama ticari kazancın elde edilmesi ile ilgili bir haraca olmadığı için Demirbaş olarak kayıtlara alınamayacağı görüşündeyiz. K.K.E.G olur.

    253 ve 255 hesapları mizanda yıl bazlı ayrıştırarak takip ediyorum.

    Ör: 253.01.001- 2020 Yılı Tesis Makine ve Cihaz Alımları. Sabit kıymet modülünde detaylı olarak her kartı ayrı ayrı açıyoruz. Mizanda da alınan sabit kıymetlerin ayrı ayrı hesaplara açılması gerekir mi gerekmez mi?

    Özel muhasebe programlarının işleyiş yöntemi konusunda bilgimiz olmadığı için yorum yapamayız. TDHP esas olan hesapların tebliği esaslarına göre tutulmasıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇin’den ithal edilen malın gümrükçe tespit edilen değeri üzerinden hesaplanan KDV indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneği ile Mart ayından bu yana 3,6 milyon çalışan için 21,8 milyar lira ödeme yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz