Ana Sayfa Vergi Ticari kazancı ve menkul sermaye iradı toplamı ne kadar olursa beyannameye MSİ...

    Ticari kazancı ve menkul sermaye iradı toplamı ne kadar olursa beyannameye MSİ gelirleri ilave edilir?

    881
    0

    İşletme defteri olarak tuttuğumuz müşterimizin gelir vergisi beyanını gönderirken kesintiler bölümünde adına Turkcell tarafından menkul sermaye iradı olarak 1.844 TL ödeme yapılmış ve 276 TL de kesinti gözükmektedir. Bunun beyanı nasıl yapılması gerekiyor, istisna sınırının altında kalırsa hiç beyan etmemek mi gerekiyor. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?

    Müşterinizin Ticari kazancı ile elde ettiği MSİ’nın toplamı 49.000 TL’nin üstümde ise MSİ beyan ilave edilir. (GVK Md 86/1-c) 

    Ticari kazanç +MSİ toplamı 49.000 TL’den az ise elde edilen kâr payı beyannameye dahil edilmez.Mükellefiyet açmak için kiralanan bir gayrimenkul tadilat süresi 6 ay sürdüğünde mükellef olmadan geçen ve ödenen kirada stopaj durumu ne olacak? 

    Mesleki gider mükellefiyet tesisinden sonra başlar. 01/03/2021 Tarihinden önce yapılan kira ödemesi gider olarak kayıtlara alınmaz. Yapılan ödeme için daha sonra GV tevkifatı yapılamaz. 

    01/03/2021 tarihinden sonra yapılan kira ödemelerinden GV stopajı yapılır ve giderleştirilir. 

    Mal sahibi ise 01/10/2020-31/12/2020 tarihleri arasındaki iş yeri kira gelirini Yıllık beyanname ile beyan edecek Hesaplanan vergiden tevkifat olmadığı için vergi mahsubu yapılmayacaktır. 

    2021 yılının ilk 2 ayı ve tevkifatsız sonraki ayları ise tevkifatlı olarak 2022 yılında beyan edilecektir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDBS – Stopaj Üç Aylıktan Aylık Döneme Dönüş İşlemi
    Sonraki İçerikAkademik Çalışma Programı ile başarılı öğrencilere 7 bin 500 TL’ye kadar destek verilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz