Ana Sayfa SGK Ticari kazanç sahibi işletme defterine tabi bir firma, yıl içinde ödediği Bağkur...

    Ticari kazanç sahibi işletme defterine tabi bir firma, yıl içinde ödediği Bağkur prim ödemelerini, yıllık gelir vergisi beyannamesinin hangi satırında göstermelidir?

    742
    0

    Ticari kazanç sahibi işletme defterine tabi bir firma, yıl içinde ödediği Bağ-Kur prim ödemelerini, yıllık gelir vergisi beyannamesinin hangi satırında göstermelidir?

    YILLIK GV Beyannamesinde “Kazanç bildirimi” bölümünde SGK( Bağ- kur) primi satırına yazılır.


    İşveren ödediği bağkur primini geçici vergi beyannamesinde indirim yapabilir mi?

    Bağ kur primi ödemek şartı ile geçici vergi beyannamesinde 150 kod ile indirilir.


    Serbest meslek erbabı avukat örneğin üst tavan üzerinden bağ kur prim öderse aylık 9.256,13 TL Yıllık 111.073,56 TL yıllık beyanname matrahtan tamamını düşebilir miyiz? 

    Sınır olmaz Ödenen BAĞ-KUR priminin tamamı yıllık GV beyannamesinde indirilir (Ödenmesi koşulu ile)


    Şirket sahibi, Emekli olan birinin BAĞ-KUR dosyası açılabilir mi?

    Emekli olup tekrar 4/1-b kapsamında çalışanlardan; 1/3/2016 tarihinden itibaren söz konusu çalışmaları sigortalı çalışma olarak değerlendirilmeyecek ve aylıklardan sosyal güvenlik destek primi kesintisi yapılmayacağı gibi aylıkları da kesilmeyecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransfer Fiyatlandırmasında Hazine Zararı Nedir?
    Sonraki İçerikİhracat faturası döviz cinsinden tahsil edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz