Ana Sayfa SGK Ticari işyeri, özel inşaatı ve ev işlerinde çalıştırdığı sigortalısı olan gelir vergisi...

    Ticari işyeri, özel inşaatı ve ev işlerinde çalıştırdığı sigortalısı olan gelir vergisi mükellefi SGK bildirimlerini ayrı mı yapacak?

    514
    0

    Ticari işinden dolayı gelir vergisi mükellefi olan bir mükellefim var. Bu mükellefim işyerinde sigortalı işçi çalıştırmaktadır. Bu işverenin

    1) Çanakkale ilinde devam etmekte olan (ticari işiyle ilgisi olmayan) özel mesken inşaatı var, orada da 1 kişi çalışmaktadır ve ücretinden vergi kesintisi yapılmamaktadır.

    2) İstanbul’un Sarıyer ilçesinde de evinde ayda 10 günden fazla çalıştırdığı ücretinden vergi kesintisi yapmadığı bir sigortalısı var. Ticari işiyle ilgili olan 1 kişiyi 1003A kodlu Muh-Sgk’da beyan edecektir. Diğer yerlerde çalışan sigortalıları ticari işi için verdiği 1003A kodlu Muh-Sgk beyannamesine dahil edebilir mi? Eğer edemez ise diğerleri için Muh-Sgk verebilmesi için hangi yolları izlemelidir?

    Diğer işlerini merkeze bağlı SGK işyeri olarak tanımlamadıysa, ki öyledir, o SGK dosyaları içinde kullanıcı kodu ve parola alıp bildirimde bulunması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHaziran 2020’de Net Döviz Pozisyonu Açığı 162.933 milyon ABD doları olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikGeçici iş göremezlik raporu mücbir sebep kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz