Ana Sayfa Vergi Ticari işletmeler için sermaye tespit raporu yazılır mı?

    Ticari işletmeler için sermaye tespit raporu yazılır mı?

    384
    0

    Ticari işletmeler için Sermaye tespit raporu yazılır mı? Evet ise Özvarlığı nasıl tespit edeceğim?

    Ticari işletmeden kastınız Bilanço esasına göre defter tutan GV mükellefi ise sermaye tespiti raporu düzenlenemez.


    Muhasebesini tuttuğum bir firmaya sermaye artışı yapacağım.

    15 yıl önceki yasal defterlere ulaşamadığım için sermaye tespit raporunu nasıl yapmalıyım?

    TTK göre 10 yıllık Zaman aşımına uğramış yıllara ilişkin defter bilgileri ve muhasebe kaydı yazılmaz. İlgili alana tarih yazmanız yeterlidir.


    Limited şirketimde geçmiş yıl karlarını sermayeye ekleyeceğim. Mali müşavir sermaye tespit raporunda noter bölümünde elektronik defter olduğundan noter tasdik bölümüne ne yazacağım?

    İlgili alana defterin e defter olarak tutulduğu bilgisini yazmanız yeterlidir. Ticaret sicili her gün yüzlerce bu konuda işlem yapmaktadır. 


    Limited şirket firmamıza sermaye artışı işlemi yapmaktayız. Firma e-defter mükellefi. Noterden sadece Envanter defteri tasdik ettirmekteyiz. Sermaye artışı ile ilgili mali müşavirlik raporu hazırlarken tespitin yapıldığı yıla ait yasal defterler bilgisi istenilmektedir. Bu kısma sadece envanter bilgisini yazmam yeterlimi yoksa ne yazmamız gerekiyor?

    Sadece Envanter defteri bilgileri yazılır. 

    Yevmiye ve Defteri Kebirin e defter olarak tutulduğu notu yazılır.


    A.Ş. Sermaye artışı yapmamız söz konusu (halka açık olmayan) sermaye artışı için tavan rakam nedir? Nakden sermaye artışı mı yoksa dağıtılmayan karları dağıtarak mı yapmak daha mantıklı kar dağıtımı halinde stopaj vergisi söz konusu olur mu?

    Sermaye artışında tavan olmaz. Nakden dağıtılmayan karlar ortaklara olan borçlar sermayeye eklenebilir. Tercih müşterinin. Kar dağıtımında % 15 oranında GV stopajı yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmekli olan kişiyi, SGDP’li olarak hemen işe alabilir miyiz?
    Sonraki İçerikKuaförlük hizmetlerinde güncel KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz