Ana Sayfa Muhasebe Ticari işletme olmayan Belediyeler Kalkınma Ajansı fon harcamaları için Yevmiye defteri mi...

Ticari işletme olmayan Belediyeler Kalkınma Ajansı fon harcamaları için Yevmiye defteri mi tutacak?

769
0

… Kalkınma ajansı tarafından projesi beğenilip bu proje ile ilgili fon ayrılan bir belediye ile mali müşavirlik sözleşmesi yapmış bulunmaktayız. İlgili Belediyenin projesini hayata geçirmek için yaptığı masraf ve giderleri takip/kayıt için belediyeye hangi defteri tutmak gerekir. Zira notere yevmiye defteri tasdik ettiremedik. Noter herhangi başka defter tasdik etmezse nasıl bir yol izleriz. Tasdiksiz deftere yapılan kayıtlar Belediyeye herhangi bir incelemede sıkıntı çıkarmaz mı?

(05.12.2018)

Ticari işletme olmayan fon için nasıl bir defter tutulacağı konusunda bilgi sahibi değiliz. Belediyeyi inceleyecek İç işleri bakanlığı veya Sayıştay’dan bilgi alınız.


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşletme usulü defter beyan sistemi uygulamasının başlangıcı nedir?
Sonraki İçerikNasrettin Hoca yüzyıllar sonra bir gazeteyi iki aylığına nasıl kapattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz