Ana Sayfa Muhasebe Ticari amaçla kullanılan ikinci el aracın satışında KDV oranı ne olacaktır?

Ticari amaçla kullanılan ikinci el aracın satışında KDV oranı ne olacaktır?

2556
0

2018 yılında turizm taşımacılığı için alınan Mercedes Vito marka, kullanım amacı hususi olan araç iç dizayn değiştirilerek yeni kullanım amacı ticari olarak tescil edilmiştir. Araç satın alınırken fatura kesilmediğinden Noter satış sözleşmesine istinaden deftere kayıt yapılmıştır. Araç 2019 yılında satılacaktır. Aracın satılması halinde uygulayacağımız KDV oranı kaçtır?

 

Araç satın alınırken Noter senedi dışında KDV ve GV stopajı hesaplamadan Gider Pusulası da düzenlenmesi gerekirdi. Aracın tesliminde % 18 KDV hesaplanır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şahıs firmamı kapatacağım İkinci el ticari aracımın satışında KDV oranı kaç olacaktır?

 

Hangi kazançlar gelir vergisine tabi değildir?

 

Yurt dışındaki bir firmaya Türkiye’de Müşteri veya tedarikçi bulma işinde komisyon bedeli KDV’ye tabi olacak mıdır?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki İçerikİnteraktif Vergi Dairesi Broşürü Yayınlandı.
Sonraki İçerikKatma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 25 Seri No.lu Tebliğ Taslağı Güncellendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz