Ana Sayfa Duyurular Ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir...

Ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçirildi

416
0

Bakan Pekcan “hamiline yazılı pay senetleri”ne ilişkin yeni düzenlemenin önemine dikkati çekti:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, 1 Nisan 2021 itibarıyla bu senetlerin ve sahiplerinin Merkezi Kayıt Kuruluşuna (MKK) bildirilmesinin zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, 1 Nisan 2021 itibarıyla bu senetlerin ve sahiplerinin Merkezi Kayıt Kuruluşuna (MKK) bildirilmesinin zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin bildirim ve kayıt işlemini içeren tebliğin bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

Bu süreçlerin yürütülmesi amacıyla MKK tarafından Hamiline Yazılı Pay Kayıt Sistemi’nin de uygulamaya alındığı bilgisini veren Pekcan, bildirimlerin bu sistemle elektronik ortamda kolaylıkla yapılabileceğini kaydetti. Pekcan, “Ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin düzenlemeyi hayata geçirdik. 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla bu senetlerin ve bu senetlere sahip olanların MKK’ye bildirilmesi zorunlu hale getirildi.” ifadelerini kullandı.

1 Nisan’dan önce bastırılmış hamiline yazılı pay senetlerinin kayıt altına alınmasına ilişkin olarak da 31 Aralık 2021’e kadar geçiş süreci tanıdıklarına dikkati çeken Pekcan, mevcut senet sahiplerinin yıl sonuna kadar ortağı oldukları şirkete başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Pekcan, artık hamiline yazılı pay senedi sahiplerinin genel kurul toplantılarına MKK’de kayıtlı olmak kaydıyla katılım sağlayabileceğini belirterek, “Bu yeni düzenlemeyle hamiline yazılı pay senedine ilişkin işlemler kayıt altına alınarak daha şeffaf ve güvenli şekilde sürdürülecek. Hayırlı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye karasularında yabancı gemilere verilen hizmetler KDV’den istisna mıdır?
Sonraki İçerikKadın Girişimci Oranı %19,3’e Yükseldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz